SCHEEPSSCHROEVEN

TECHNISCH BEDRIJF BAKKER IJLST VOOR DE JUISTE PROPELLER


MICHIGAN PROPELLERS

  

 

Wij importeren Michigan schroeven en leveren deze tegen scherpe prijzen aan zowel particulier als bedrijven. 

 

Berekenen propeller

Wij kunnen voor u de juiste propeller bepalen door middel van een schroefberekening. Na het berekening kunnen wij u een nieuwe of gebruikte schroef leveren of uw eigen optimaliseren door deze te verstellen.

 

Goldline

De Goldline propellers van Michigan zijn van hoge kwaliteit. Geschikt voor recreatieve boten en "kleinere" beroepsvaart. Het complete Goldline programma bestaat uit vier modellen welke standaard geleverd worden in mangaanbrons maar tegen meerprijs ook te leveren zijn in Nibral.

 

Type GL235

2-blads schroeven voor zeiljachten met hulpvermogen.

Geplaatst in de verticale stand achter de kiel geeft het bladmodel weinig weerstand tijdens het zeilen. Het bladoppervlak is echter zodanig dat toch een goede stopwerking en manoeuvreerbaarheid wordt bereikt.

 

Type GL352

Het type GL is ontstaan uit een ruim 100 jarige ervaring op het gebied van voortstuwing.

Het grote bladoppervlak (FA/F = 0,52 EN 0,55) kan hoge vermogens opnemen zonder dat cavitatie optreedt. Ook de manoeuvreerbaarheid, stop- en achteruitwerking zijn uitmuntend. Het bladcontour is zodanig ontworpen, dat ook op hoge toeren een rustige loop zonder veel wrijvingsverlies is gewaarborgd. Het speciale spoedverloop waarmee onze schroeven zijn voorzien, geeft als resultaat een zeer hoog rendement, waardoor meer stuwkracht tegen een lager brandstofverbruik wordt verkregen.

 

Type GL469 - GL473

Het beste wat wij als Technisch Bedrijf Bakker IJlst op voortstuwing kunnen bieden.

4 blads schroeven met een bladoppervlakverhouding van FA/F = 0,68 - 0,69 - 0,73 garanderen een absoluut rustige loop en een minimum aan trillingen, vooral bij grote vermogens. Zeer geschikt in gevallen waar een beperkte schroefas diameter moet worden toegepast. Vooral bij snelle, planerende schepen komen de voortreffelijke eigenschappen van deze 4 blads schroeven duidelijk tot uiting. Ook voor zwaardere jachten en bedrijfsvaartuigen geeft de GL473 de beste efficiëntie ten aanzien van stuwkracht, stopwerking en manoeuvreren. 

  

 

Technisch Bedrijf Bakker IJlst is importeur van Michigan propellers.

 

 

Schroeven / propellers Michigan

Powerline

De Powerline schroeven zijn speciaal ontworpen voor snellere boten. De PL wordt door veel mensen gekozen voor hun nieuwe boot, als er een nieuwe motor geïnstalleerd wordt, en als de prestaties van de schroef verhoogd moet worden. De uitstekende vormgeving Rake 8 graden en Skew 27 graden en het bladoppervlak leveren eersteklas prestaties zonder de schroefdiameter te vergroten.

Voor motoren met meer PK's wordt veelal overgegaan naar een 4 of 5 blads schroef, dit vanwege de stuwdruk. Bovendien is een 5 blads schroef de ideale keus als vibratie door resonantie een probleem vormt. Het schroefontwerp vermindert de vibratie die door de schroef veroorzaakt wordt, en maakt het varen soepeler en rustiger.

PL365 - PL375

Deze 3 blads schroeven met een bladoppervlakverhouding van FA/F = 0,65 - 0,75 worden speciaal toegepast bij hogere snelheden.

 

PL473 - PL485

De Powerline PL473 / PL485 worden speciaal gebruikt bij zwaardere boten vanwege de betere stuwdruk.

 

 PL506

De PL506 5 blads schroeven wordt door veel mensen gekozen voor hun nieuwe boot, als er een nieuwe motor geïnstalleerd wordt, en als de prestaties van de schroef verhoogd moet worden. De schroef is verkrijgbaar in Nibral en mangaanbrons. De uitstekende vormgeving en het bladoppervlak leveren eersteklas prestaties zonder de schroefdiameter te vergroten.

De 5 blads is een superieure keuze voor vaartuigen waarbij er invloeden worden uitgeoefend op de toevoerstroom van het water naar de schroef. Bovendien is de 5 blads de ideale keus als vibratie door resonantie een probleem vormt. Het schroef ontwerp vermindert de vibratie die door de schroef veroorzaakt wordt, en maakt het varen soepeler en rustiger.

 

 

MAX PROP PROPELLERS


Max Prop propeller

 

De belangrijkste werking van Max Prop is, dat de bladen tijdens het zeilen automatisch in de 'zeilstand' worden gedrukt door het langsstromende water.

Het bijzondere van Max Prop propellers is dat de bladen automatisch draaibaar in de naaf zijn aangebracht. De draaiende beweging wordt bereikt door een vernuftig geconstrueerd vertanding systeem. De verdraaiing van de bladen in de voor - of achteruitstand vind plaats zonder enig extra hulpmiddel.    

Door het schakelen van de koppeling verdraait de binnen naaf gemonteerd op het as einde t.o.v. het buitenhuis. D.m.v. een rondsel worden de bladen gelijktijdig in de juiste stand gedraaid.

 

ANDERE MERKEN


Naast Michigan propellers en Max Prop leveren wij ook:

 

- Radice klapschroeven

- Vari Prop / Profile vaanstandpropellers

- Gori Prop

- Outboard propellers

 

 

Schroeven / propellers

Voor vragen bel met (+31)515-531253