Menu
Your Cart
De Bakker Webshop maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen

Zonnepanelen

DE LICHTSTE EN PLATSTE ZONNEPANELEN VIND U BIJ TECHNISCH BEDRIJF BAKKER IJLST

Enecom zonnepanelen zijn de eerste kristallijne modules welke op de markt verschenen. Door het glas en frame vrije ontwerp zijn ze ultra licht en ultra dun.

De efficiëntie van deze zonnepanelen is bijna drie maal hoger dan die van silicium flexibele panelen en ze zijn gefabriceerd uit gerecycled plastic materiaal.

Enecom zonnepanelen is een Italiaans fabricaat.

                                                          

 

 

Uniek product


De Enecom zonnepanelen representeren, mede dankzij de IEC 61215 en IEC 61730 certificering, het beste alternatief ten opzichte van de reguliere stijve zonnepanelen.

Met het internationale patent No 2294626 is dit een uniek product.

 

Variëteit 


Enecom zonnepanelen zijn leverbaar binnen drie series met ieder verschillende opbrengsten en toepassingen. De standaard HF serie, welke een opbrengst heeft van 20 tot

130 Watt, is de meest toegepaste uitvoering. De HFs serie welke de langere en smallere uitvoering omvat is voor specifiekere doeleinden te gebruiken waar de HFp serie

door zijn compactheid en flexibiliteit ideaal te gebruiken is voor alle vrijetijd en werk applicatie.DE DUNNE FILM ZONNEPANELEN VAN ENECOM BESTAAN UIT MONO-KRISTALLIJNE MODULES WELKE WORDEN GEKENMERKT DOOR UITSTEKENDE PRESTATIES, FLEXIBILITEIT EN EEN HOGE WEERSTAND TEGEN WEERSINVLOEDEN.

 


Het is mogelijk deze zonnepanelen aan te schaffen in de webshop. Echter gezien de omvang van dergelijk project en de nodige expertise voor de montage verstandig

contact op te nemen met ons bedrijf om u te adviseren in de best mogelijke oplossing voor uw situatie.

 

Omgeving en opbrengst


Zonnepanelen worden getest in ideale omstandigheden om de werking ervan te controleren.

 

In werkelijkheid kunnen factoren veranderen zodat de opbrengst welke het paneel genereerd wordt beïnvloed, zoals de oriëntatie van het paneel ten opzichte van de zon en weersomstandigheden.

 

Bijvoorbeeld; met een heldere hemel en een optimale oriëntatie kan het paneel 100% nominaal vermogen opbrengen. Echter wanneer het bewolkt is zal het paneel zo'n 50% opbrengst leveren, zelfs als de oriëntatie ten opzichte van de zon maximaal is.

 

Technologie

 

De fotovoltaïsche zonnepanelen zijn dun en licht flexibel mono kristallijne modules .

 

Enecom zonnepanelen zijn gemaakt van thermoplastische techno polymeren en voorzien hoge fysieke en mechanische eigenschappen . De afwezigheid van glas en het frame maakt ze acht keer lichter dan stijve panelen in kristallijn silicium ( 2 kg / m² ) en dun (1,7 mm dikte) .

 

Het rendement is bijna drie keer beter dan andere flexibele panelen van amorf silicium en ze zijn gemaakt van volledig recyclebaar kunststof .

 

Enecom zonnepanelen zijn niet gevoelig voor schade veroorzaakt door trillingen of hoge temperaturen en worden gekenmerkt door een hoge weerstand tegen weersinvloeden. Bovendien zijn de modules flexibel wat toelaat dat de panelenop op gebogen oppervlakken toegepast kunnen worden. 


 


Onderhoud en duurzaamheid

 

Zonnepanelen vereisen zeer weinig onderhoud, mede dankzij de afwezigheid van bewegende delen.

Verzameld vuil op het oppervlak over de fotovoltaïsche cellen kunnen hun prestaties verminderen.

Een regelmatige reiniging van het paneel met behulp van water met een, niet schurende, spons en (zonder hoge druk) waterstraal is voldoende.

 

Montage


De panelen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd:

-          Dubbelzijdige tape (optioneel vanaf de fabriek)

-          Kit of lijm verbinding

-          Mechanisch door de oogjes in het paneel te laten zetten(optioneel)

 

De keuze wordt gemaakt op basis van de verschillende uitzetting van het steunvlak, de vraag naar demonteerbaarheid etc. 

 

Garantie


Alle producten hebben 2 jaar garantie vanaf de datum van aankoop, met het principe "terug sturen en een nieuwe ontvangen".

 

Garantie omvat een structurele en functionele afwijkingen van het item . Schade als gevolg van verkeerd gebruik, krassen of normale slijtage vallen hier niet onder.